Introductie

DPG media is een van grootste uitgevers van Nederland en bekend van oa de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en het Parool. Naast verschillende landelijke nieuwstitels horen ook de online platformen zoals Nationale Vacaturebank, Autotrack en Intermediair bij DPG media. Amsterdam Web Consulting is gevraagd om inzicht te verschaffen in het rendement van de media die wordt ingezet door de Nationale Vacaturebank.

Uitdaging

Voor het aantrekken van website bezoekers naar de online platformen (zoals Nationale Vacaturebank) van DPG media worden advertenties ingezet. Deze advertenties worden zowel online (Google en Linkedin) en offline (zoals NPO) ingekocht. Een belangrijk vraagstuk voor DPG media is wat de waarde is van al deze (online en offline) advertenties en hoe op een data gedreven manier een meer optimale media strategie bepaald kan worden.

Oplossing

Allereerst hebben we de verschillende KPI’s voor de Customer Journey van Nationale Vacaturebank in kaart gebracht. Op basis van een media effect model hebben we vervolgens inzicht gecreëerd in het effect van het mediabudget op de verschillende KPI’s. Door het uitvoeren van deze analyse hebben we achterhaald wat de effectiviteit van elke media kanaal is geweest. Dit heeft geresulteerd in een berekening van de meest optimale media inzet per media kanaal voor het bereiken van toekomstige marketing doelstellingen.