Inleiding

DPG media is een van grootste uitgevers van Nederland en bekend van oa de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en het Parool. Naast verschillende landelijke nieuwstitels horen ook de online platformen zoals Nationale Vacaturebank, Autotrack en Intermediair bij DPG media. Amsterdam Web Consulting is gevraagd om voor Intermediair te bepalen hoe zij relevanter kunnen communiceren richting hun website bezoekers.

Uitdaging

Omdat Intermediair onderdeel is van DPG media, worden veel nieuwstitels van DPG media (zoals VK) inzet om content te verspreiden. Een belangrijk vraagstuk is welke nieuwstitels het meeste rendement opleveren voor Intermediair. Daarnaast worden er veel datapunten van elk bezoeker verzamelt in het DPG netwerk (zoals interesse in loopbaanadvies) en klanten informatie wordt nog maar weinig worden gebruikt in de uiteindelijke communicatie.

Oplossing

Allereerst hebben we bepaald welke KPI’s in de Customer Journey van Intermediair verhoogd dient te worden door de inzet van eigen media. Voor deze KPI hebben we een customer segmentation model ontwikkeld om de overlap te bepalen tussen de website bezoekers van Intermediair met de website bezoekers van de andere merken binnen DPG media (zoals de Volkskrant). Dit heeft geresulteerd in een geoptimaliseerde media strategie hoe Intermediair maximaal kan profiteren van haar eigen media netwerk.