Introductie

DPG media is een van grootste uitgevers van Nederland en bekend van oa de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en het Parool. Naast verschillende landelijke nieuwstitels horen ook de online platformen zoals Nationale Vacaturebank, Autotrack en Intermediair bij DPG media. Amsterdam Web Consulting is gevraagd om inzicht te verschaffen in het rendement van de media die wordt ingezet door Autotrack.

Uitdaging

Voor het aantrekken van website bezoekers naar de website van Autotrack worden veel online advertenties ingezet op bijvoorbeeld oa Google maar ook bij andere uitgevers. Daarnaast worden er advertenties ingezet op het eigen netwerk van DPG media (bijvoorbeeld AD auto). Een belangrijk vraagstuk voor Autotrack is wat de waarde is van al deze advertenties en hoe er meer rendement gehaald kan worden uit deze advertenties.

Oplossing

Allereerst hebben we de verschillende KPI’s voor de Customer Journey van Autotrack in kaart gebracht. Op basis van een conversie attributie analyse hebben we vervolgens inzicht gecreëerd in het effect van het mediabudget op de verschillende KPI’s. Door het uitvoeren van deze conversie attributie analyse hebben we kunnen achterhalen wat de effectiviteit van elke media kanaal in het verleden is geweest. Dit heeft geresulteerd in een berekening van de meest optimale media inzet per media kanaal voor het bereiken van toekomstige marketing doelstellingen.