MAGIC © model

Ben je op zoek naar een manier om een marketingstrategie op te stellen, maar weet je niet hoe je moet starten? En wil je graag zo’n marketingstrategie baseren op jouw eigen data? Perfect! Vanuit Amsterdam Web Consulting hebben we eigen marketingmodel ontwikkeld om een datagedreven marketingstrategie te bepalen. Dit model helpt jou in het bepalen van jouw marketingstrategie gebaseerd op jouw eigen data.

Hoe werkt het precies?

In het model behandelen we vijf vragen die cruciaal zijn wanneer je een marketingstrategie wilt vormgeven.

  • Wat wil je jouw klant vertellen?
  • Wie is precies jouw klant?
  • Wat is het doel van deze communicatie?
  • Hoeveel budget dien je uit te geven om dit doel te halen?
  • Welke marketingkanalen heb je hiervoor nodig?

Bovenstaande vragen vormen de vijf letters van het MAGIC model: Message, Audience, Goal, Investment, Channels. Deze vijf vragen nemen we door voor elke stap van de customer journey van jouw klanten. Zo ontstaat er een uitgewerkte marketingstrategie over de gehele customer journey heen. In deze strategie ontstaat een samenspel tussen de vijf verschillende onderdelen van het MAGIC model. Deze methode kun je toepassen op een specifieke campagne of op je complete jaarstrategie. 

Wat levert het je op?

Indien je duidelijk voor ogen hebt wat je marketingstrategie behelst, kun je heel gericht je budget inzetten op de onderdelen die het meeste opleveren. In onze ervaring levert dit gemiddeld een besparing van 10% van je mediabudget op. Vaak kun je dit geld direct weer terug investeren in de marketingcampagnes met een hoog rendement.

Download een voorbeeld van het MAGIC model

Download nu