Budget optimalisatiemodel

Geef je elk jaar steeds meer geld uit aan marketing en wil je wat weten dit precies (extra) oplevert? Ben je dus op zoek naar de incrementele waarde van je mediabudget? Dan is het budget optimalisatiemodel precies wat je nodig hebt. Hiermee bepalen we de optimale budgetinzet om de Return on Advertising Spend (ROAS) én aantal conversies te maximaliseren.

Hoe gaan we te werk?

1. MAGIC workshop

Allereerst in het belangrijk om jouw business en bijbehorende marketing KPI’s goed te begrijpen. In een workshop behandelen we via het MAGIC model vijf strategische vraagstukken om jouw marketing strategie in kaart te brengen. Uitkomst van deze fase is een scherp beeld van de doelstellingen en KPI’s van jouw marketing organisatie. 

 2. Data verzameling

Als tweede gaan we de data verzamelen die nodig is voor het budget optimalisatie model. Allereerst willen we voor een langere periode (minimaal 12 maanden) jouw conversies aantallen weten. Vervolgens brengen we in kaart hoeveel media je per kanaal per tijdseenheid hebt uitgegeven. 

3. Wiskundig model

In de volgende fase ontwikkelen we een wiskundig model om te bepalen wat de relatie is tussen jouw media uitgaven en het effect hiervan. Op basis van het media effect model bepalen we door welke mediakanalen deze effecten zijn veroorzaakt. Op deze manier bepalen we de relatie tussen de media-inzet van een marketing kanaal en het resultaat hiervan. 

4. Marketing advies

Op basis van het wiskundige model rekenen we uit wat jouw budgetinzet dient te zijn om het aantal conversies te maximaliseren. Omdat we dit ook voor alle mediakanalen bepalen, adviseren we daarnaast ook het optimale mediabudget per mediakanaal. 

Voorbeelden van deze analyse

Wat levert het op?

Gemiddeld realiseren onze klanten via dit model een verhoging van 5% op hun media ROI. Je kan ervoor kiezen om deze besparing ten gelden te maken door te besparen op je media uitgaven. Een andere optie is om je bestaande mediabudget effectiever in te zetten en zo je conversie aantallen te verhogen.

Bij wie hebben we dit eerder gedaan?

Wil je hier meer over weten?

Vraag brochure aan Neem contact op