Budget allocatie analyse

Wat is de uitdaging?

Geef je budget uit aan verschillende marketing kanalen, maar ontbreekt het aan een eenduidig beeld wat échte rendement hiervan is? En wil je graag weten wat de optimale budgetverdeling is van jouw mediabudget over alle verschillende marketing kanalen? Zet dan de kracht van data science in om te bepalen wat de optimale budgetverdeling is. 

Hoe gaan we te werk?

Allereerst is het belangrijk om inzichtelijk te maken welke marketingkanalen allemaal ingezet worden. Verder willen we weten welke marketing KPI’s horen bij deze verschillende marketing kanalen. In een workshop (of webinar) bepalen we via het MAGIC model wat deze KPI’s precies zijn. Deze analyse is ook geschikt als je meerdere (online én offline) kanalen inzet of bijvoorbeeld naast een webshop ook nog fysieke winkels hebt. 

Vervolgens ontwikkelen we een ‘budget allocatie model‘ om te bepalen wat het effect is van elk marketingkanaal. In dit model nemen we alle factoren mee die jouw marketing KPI’s beïnvloeden, zoals het weer, de prijs van je product en belangrijke marketing events voor jouw business (zoals Black Friday).  Vervolgens bepalen we ook de relatie tussen jouw marketing KPI’s en de media inzet per kanaal. Deze ‘budget elasticiteit’ helpt ons om de optimale budgetverdeling per kanaal te vinden.

Hoe zet je dit in de praktijk in?

Een belangrijke doelstelling van deze analyse is het verhogen van de efficiency van je media uitgaven. Door het verschuiven van budget van kanalen met een lage ROI naar kanalen met hoge ROI, wordt deze efficiency stap voor stap verbeterd.  Gemiddeld realiseren onze klanten op deze manier een verhoging van van 5% tot 10% van hun media ROI.

Bij wie hebben we dit eerder gedaan?

Vliegtickets.nl

Intermediair

Autotrack

Wil je hier meer weten over deze oplossing?

Neem contact met ons op