Mediaeffect model

Geef je zowel budget uit aan Google en Facebook advertenties en heb je behoefte aan een onafhankelijk analyse wat dit precies oplevert. En geef je daarnaast nog geld uit aan branding campagnes die je ook mee wil nemen in deze datagedreven aanpak? Ontdek dan de echte waarde van je media via ons unieke media effect model.

Hoe gaan we te werk?

1. MAGIC workshop

Allereerst in het belangrijk om te bepalen wat de KPI’s zijn die horen bij jouw organisatie. In een workshop nemen we je mee door vijf verschillende strategische vragen die samenkomen in het MAGIC model. Uitkomst van deze fase is een scherp beeld van de KPI’s die voor de customer journey van jouw klanten belangrijk is.

 2. Data verzameling

Allereerst gaan we de data verzamelen die relevant is voor de KPI’s (zoals het aantal conversies).  Daarnaast verzamelen we de mediadata (zoals de hoeveelheid uitgaven aan Facebook campagnes per tijdseenheid). Tenslotte voegen we ook factoren toe zoals het weer, Black Friday en andere events toe aan de dataset.

3. Wiskundig model

Vervolgens ontwikkelen we een wiskundig model om te bepalen wat het effect van deze media is geweest op de verschillende KPI’s. Dit doen we aan de hand van een lineair regressie model die helemaal op jouw business wordt afgestemd. In dit model nemen we alle factoren mee die jouw KPI beïnvloeden, zoals de inzet van jouw online én offline media, maar ook factoren zoals het weer, Black Friday en andere events belangrijk voor jouw business.

4. Media advies

Hoe kun je vervolgens dit wiskundige model in de praktijk toepassen? Hiervoor komen we met een uitgebreid advies hoe je jouw media in de toekomst nog effectiever in kunt zetten. Via drie verschillende scenario’s laten we zien wat het effect is van verschillende media keuzes. Tenslotte maken we een gedetailleerd plan welke aanpassingen je dient uit te voeren om deze verhoging te realiseren.

Voorbeelden van deze analyse

Wat levert het op?

Een belangrijke doelstelling van het bepalen van de daadwerkelijke effectiviteit van je media, is om inzicht te verschaffen hoe je het rendement van je media ROI te verhogen. Uit deze analyse volgt een overzicht welke media inzet nier rendabel is en dus uitgezet kan worden. Gemiddeld realiseren onze klanten op deze manier een verhoging van 5% op hun media ROI.

Bij wie hebben we dit eerder gedaan?

Wil je hier meer over weten?

Vraag brochure aan Neem contact op